Godmorgon världen

Vaknade nyligen och ligger just nu i sängen och tar det lugnt. Börjar inte förrän klockan 13 idag så jag har mycket tid på mig. Jag mår allt annat än bra, är sjuk igen och det är så hemskt och så olägligt. Jag som var så taggad på att börja träna ordentligt på gymmet igen denna vecka.. Suck. Känns som om det alltid kommer något i vägen. Är jag inte sjuk så är det plugget som tar över. Hoppas iaf att det blir bättre under veckan så att man åtminstone hinner träna någon dag! 

Ska nu ta mig upp och börja dagen med lite frukost! 


New in




Pluggfri helg

I både torsdags och igår hade jag laborationer från 8:30-16:00. Så himla jobbigt och krävande då man måste vara fokuserad och samtidigt vara igång och jobba hela tiden. Man bara går och längtar till lunchen och sedan till att man slutar! Igår satt vi till och med efter labben och jobbade med rapporten som skulle lämnas in direkt igår, snacka om stress! Vi satt kvar och jobbade till efter 17 och sedan åkte jag hem till familjen där jag var framme runt 20. Så ja, det har varit en fullspäckad dag igår. Åt och sedan somnade jag direkt!
 
Idag har det varit en lite lugnare och roligare dag. Jag, mamma och min bror åkte tidigt till stan för att kolla några saker. Det slutade med att vi spenderade hela 1000 kr på saker från stadium då det var rea och massa var fint! Dock hade jag sett flera saker som jag ville ha men hade inte tillräckligt med pengar med mig så vi bestämde att åka hem, äta lunch och sedan åka tillbaka till stan, så det gjorde vi, och ytterligare 1000 kr gick åt! Välspenderade dock, är mycket nöjd med mina fynd! Bilder kommer senare.
 
Efter stan gick jag ut på en löprunda och sedan blev det lite fotboll med min bror också. Så lite träning fick man också. Och nu sitter jag här nyduschad, ska snart göra något att äta och titta på gladiatorerna. Så skönt med såna helger, pluggfria!
 
Sleeping❤️

One word: beautiful

 

I'm back!

Jag tror och hoppas det i alla fall! Gud vad stressigt det har varit senaste dagarna, med mycket ångest och dåligt samvete. Kort och gott ingen träning och inget plugg, och därav ångesten! Det har inte blivit någon träning eftersom jag hade tänkt ägna all min tid åt plugget istället, dock blev det inget av det heller. Jag har verkligen inte kunnat ta tag i det. Det har bara varit så himla svårt att sätta sig med alla föreläsningar och bara börja! Det har gått riktigt riktigt dåligt med det. Men nu visade det sig att jag inte kommer göra tentan ändå då vi har laborationer och allt och det kommer att krocka. Så nu är två tenor skjutna till sommaren istället och det är sista tillfället att bli godkänd på dem om jag ska kunna klara spärren till nästan termin.. oh god.. men men, man får hoppas på det bästa! Bara att ta nya tag nu, fokusera på laborationerna för denna kurs och ta tag i lite träning!
 
Life

Jag vill stanna tiden jag vill säga någonting smart men jag sluddrar svar på frågor som jag hoppas att du har.

 

Tjaba tjena hallå - lite snabbt..

Hej hallå! Ville bara kika in och säga att jag tyvärr inte kommer kunna blogga så mycket den kommande veckan. Har så mycket som kommit upp som jag måste koncentrera mig på och plugget så klart. Den oändliga historien.. men men, jag lovar att uppdatera så fort jag kan sen! Om resultatet av detoxen, träning och allt smått och gott, hoppas ni håller ut! En rolig sak är ju dock att när jag skriver flera inlägg så är det väldigt få som kikar in på bloggen, men de senaste dagarna när jag inte varit så aktiv så har jag nästan fått besöksrekord? Haha, tack iaf och keep it up så hörs vi snart igen!
 
One step at a time

Detox - dag 2

Mat
Frukost: 2 kokta ägg, 5 körsbärstomater, ½ citron + vatten
Lunch: 1 kycklinglår med broccoli och wook
Mellanmål: 1 äpple
Kvällsmat: 1 äpple
 
Träning
140 sit-ups
8 magövningar x 30
100 knäböj
30 min på löpband (-215 kalorier)
 
Åt en sen frukost så det blev inget mellanmål mellan den och lunchen. I övrigt tycker jag att dagen har gått hyffsat. Hade velat orka köra en halvtimme till på löpbandet men det orkade jag inte tyvärr!
 
|| MAKE THEM JEALOUS ||

Detox - dag 1

Mat:
Frukost: 2 kokta ägg, 5 körsbärstomater, ½ citron + vatten
Mellis: en morot
Lunch: fiskpinnar med broccoli och wook + vatten
Mellis: 1 äpple
Kvällsmål: 1 äpple
 
Träning:
1 h dans
 
Inte så mycket träning, men i övrigt tycker jag att det har gått ganska bra. Blir lite tomt i magen mot kvällen när det inte finns så mycket att äta då jag inte vill äta mycket, men det är inget jag inte klarar av, så det är bara att köra på!
 
success doesn't happen overnight, you gotta fight for it! 💪

Let it snow, let it snow..


Detta vaknade man till imorse. Det har snöat över natten och det snöar fortfarande och snön blir bara högre och högre. Det är som om de senaste dagarna med sol och värme och ett sånt härligt väder inte alls existerade. De är som bortblåsta. Suck, och jag som hade planerat att gå ut och springa. Men men, får ta träningen hemma. Gick trots detta ut på 20 minuters promenad iaf. Fram till brorsans skola och tillbaka! 
 

Detox

Senaste veckan har det inte gått bra alls med varken träning eller mat och vågen visade exakt samma siffra som förra veckan. Därför bestämde jag mig för att börja med detox under den kommande veckan för att rensa kroppen på nytt och känna att jag kommit igång igen. Jag ska även bli bättre på träningen och hitta lusten även när det är som svårast och jag känner mig lat! Blir tyvärr ibland att det blir sent och jag känner att jag inte orkar träna på kvällen, men egentligen är det aldrig sent för lite träning!
 
Så vad går detoxen ut på? - Det är som en diet kan man säga som håller på i 7 dagar. Inga mejeriprodukter (kvarg, yoghurt, mjölk, ost, smör keso m.m) eller kolhydrater (bröd, pasta, ris, potatis m.m) är tillåtna. Protein är det enda tillåtna och där får man bara äta fågel, dvs ingen köttfärs, fläskfilé, eller något annat. Alltså i princip bara kyckling och ägg. Tycker man det blir uttjatat, kan man tex göra bananpannkakor eller soppor för att inte tröttna. Drycker så som te, kaffe, läsk m.m är också förbjudet och det enda som får drickas är vatten!
 
För mig tror jag det inte kommer vara något problem. Jag kör egentligen på det mesta det där redan nu. Jag älskar kyckling så det är inga problem där heller, dock är det lite sådär med att man inte får dricka te eller kaffe. Det brukar jag dricka varje dag efter lunch för att stilla sötsuget då jag alltid blir sötsugen efter lunchen. Dessutom håller det mig vaken vilket det behövs när det är tentaplugg, men en vecka ska jag nog klara av! Det går snabbare än vad man tror. Kommer att uppdatera så mycket jag kan under veckan och skriva hur det går!
 
💕

You meet thousands of people, and none of them really touch you. And then you meet your one person, and your life is changed forever.

Den där känslan av massa fjärillar i magen. Känslan av att man känner sig ensam i hela världen för en viss person. Att man är så lyckligt kär att man inte vet vart man ska ta vägen. Det är en obeskrivlig känsla. Det finns inte tillräckligt med ord att beskriva vad man känner och man kan inte förstå känslan om man inte känt/känner det själv. Denna känsla har jag haft i snart ett års tid och jag har aldrig någonsin tidigare känt på det här sättet. Att känna mig älskad för den jag är av den personen jag älskar mest. Det är en oslagbar känsla. Att känna mig accepterad och att den andra verkligen förstår mig, tycker samma om princip allt och värderar saker på samma sätt. Vill uppnå samma saker tillsammans och verkligen gör allt för att vi ska vara lyckliga. Mer kan man inte önska sig.
 
Samtidigt som det är så obeskrivligt underbart, är det också skrämmande. Det är så skrämmande att ge en person hela sitt hjärta, hela sin tid och hela sitt liv och den personen kan göra vad som helst med det. Att öppna sig så mycket och dela alla sina hemligheter, att känna sig som en enda person tillsammans. Det får mig att bli rädd samtidigt som jag är lycklig. För att det har inte alltid varit en dans på rosor under det här året. Vi har haft våra motgångar och båda har blivit sårade. Men jag antar att det hör till, för att det bästa förhållandet är inte det utan motgångar, utan den som löser sig vad som än händer. Där man förstår varandra, acceptera varandras fel och löser problemet tillsammans. Så jag antar att det är det som är meningen med att vara tillsammans. Att våga vara en med sin partner. Att ge hela sig själv till sin respektive.
 
Alla dikter och citat som ligger ute om hur en kille ska vara mot sin tjej påminner mig om min kille. Han har alla dessa egenskaper och mer därtill. Jag känner inte längre den där känslan att jag önskar att min kille ska göra/vara på det sättet som beskrivs, då han redan är sån. Och utan att säga för mycket nu, så kan jag bara säga att jag har hittat min prins. Den rätta, min själsfrände och den som är helt perfekt i mina ögon. Både utan och med sina brister och fel. Den där känslan av att jag aldrig skulle kunna vara lycklig med någon annan och att jag inte klarar mig utan honom finns här varje dag. Han är min och jag är hans, och så vill jag att det ska vara för alltid.
 
Untitled

Workout playlist

Tänkte dela med mig av den spellista och låtar som jag lyssnar på och som peppar mig sjukt mycket under min träning! Skulle vilja ha flera låtar men jag kommer inte på vad jag ska söka på osv, men ska försöka att uppdatera den så ofta jag kan så att det blir roligare att träna med nya låtar också! Har ni några förslag får ni jättegärna tipsa om dem! Gå gärna in och lyssna på låtarna, följ även om ni vill, kommer som sagt uppdatera den och lägga till fler peppande låtar!
 
https://play.spotify.com/user/saarraak/playlist/1VoCkAkNmf1CdE9l0AiU9t
  

Dagens träning

  • 138 sit-ups
  • 8 andra magövningar (foot 2 foot crunch, alternating curls, push through, 4 times abs, arm reaching crunch, vertical leg crunches, cross arm crunch och double crunch) 30 st på varje
  • 87 knäböj
  • 30 min rask takt på löpband (-201,8 klaorier)
Funeral For My Fat
 

They wanna see you do good, but never better than them.

Blev inga inlägg igår för att det vatt.. en sån random dag! Tänkte att jag verkligen måste ta tag i plugget, men så blev det inte. Satt och tittade på film istället. Sen fick jag ångest för det så tänkte sätta mig och plugga lite men sen kom familjen hem och lusten försvann igen. Dessutom vatt det ganska sent och jag ville ta tag i lite träning så gjorde lite magövningar men orkade inte mer än det. Så träningen gick ju inte heller bra den. Så jag gav upp, duschade, pratade lite i telen med min kille och sedan somnade jag.
 
Idag var jag på ett viktigt möte. Det gick väl hyffsat, men fick reda på något som var lite sådär. Behöver nog diskutera det med familjen innan jag kan fatta ett beslut. Men hoppas på det bästa och att allt ska lösa sig. Återkommer om vad det handlar om när jag vet klart att allt är ordnat och går vägen. Annars går allt som har med plugget att göra åt pipsvängen.. har så sjukt mycket att göra och hålla koll på att jag blir galen. Känns verkligen som om inget går vägen just nu. Varken motivationen eller lusten att ta tag i något finns där. Men jag har inget annat val än att skärpa mig och göra mitt bästa. Vill verkligen att allt ska lösa sig och bli bättre nu nu nu!
 
Its okay to cry 💕

Dagens övningar

60 sec jumping jacks
60 sec burpees
60 sec mountin climbers
292 siut-ups
Vanliga plankan 20 sec x 3
20 armhävningar
80 knäböj
 
Remember you're reason, and believe it.

A new day has come

Ny dag, ny vecka. Sjukt vad dagarna går fort känns det som! Eller är det bara jag? Jag menar.. tiden bara flyger iväg ju! Vaknade halv 7 idag då jag starkt bestämde mig för att gå upp tidigt och börja dagen med en tidig frukost och sedan ta en promenad. Tänkte eftersom min bror går till plugget så kunde jag följa med honom och sedan tillbaka för att få igång kroppen. Så det lyckades jag med och kom tillbaka för en liten stund sedan. Tänkte sätta igång med plugget snart då jag behöver komma igång så snabbt som möjligt så att jag slipper stressa. Vi får se vad resten av dagen har att erbjuda!
 
B

Everyday is a second chance

Det har väl inte hänt sådär jättemycket eller något speciellt idag. Skulle egentligen börjat plugga till min andra tenta, men orkade inte. Kommer nog få stressa sista dagarna som vanligt, typiskt mig. Gick istället ut på ännu en löprunda med min bror och kom hem nyligen. Vet inte riktigt vad man ska hitta på resten av dagen/kvällen. Det är alltid så på söndagar. Alltid tråkiga och ångestfyllda dagar, usch. Har skrivit det tidigare och säger det igen, söndagar och jag går inte alls ihop! Men men, blir nog att bara ta det lugnt framför tvn som vanligt!
 
Follow me | Heart it

Kvällens mellis

Gott!

Fight for what you want. You can change, all you need is determination and self control.

Klockan ringde vid 6:30 i morse och då var det bara att ta sig upp. Helt slut och hur trött som helst då jag somnade vid 1 igår och vaknade ett flertal gånger under natten. Sån är jag, har jag nåt för mig tidigt nästa dag, kan jag knappt sova. Men som sagt var det bara att ta sig upp, packa väskan, äta snabb frukost, fixa sig och sen bar det av till tentan. Den gick väl si sådär. Inte lika bra som jag hade hoppats på, men vi får se. Man är alltid lite håradare mot sig själv egentligen, så jag hoppas på det bästa. Efter tentan bar det av direkt till familjen! Lite ''hem ljuva hem-känsla'' känner jag. Hatar egentligen att bo själv, även om det kan vara väldigt skönt ibland.
 
Sitter nu här, tröttare än innan då jag drog ut med brorsan på en löprunda. Eller ja, jag gick mesta delen, men sprang flera gånger, blev svettig och hade framför allt kul, och det är det som räknas. Vi var ute i ca en timme och återvände sedan hem då det började bli riktigt kallt. Men jag är riktigt nöjd iaf. Dessutom vägde jag mig idag och har äntligen nått mitt första delmål, så jag är riktigt glad över det! Härligt att kunna se resultat även utan träning då jag hållit hårt vid kosten och ännu härligare att jag börjar bli frisk och har någorlunda mer tid till träning nu också! Bara att köra på och aldrig ge upp, det är det viktigaste. Man får ha dåliga dagar, gå upp lite i vikt och känna sig omotiverad, men det gäller att inte ge upp och kämpa vidare!
 
Resten av kvällen blir nog ganska lugn, välbehövligt och välförtjänt!
 
...

Tentaplugg

Japp. Det är det jag sitter och håller på med just nu. Har tekoppen i högsta hugg i ena handen och bläddrar i massa papper och föreläsningar med den andra. Känns som om jag har glömt allt jag har pluggat på och jag känner mig så stressad och orolig inför imorgon. Finns andra roligare sätt att spendera sin fredagskväll på kan jag säga.. men men, bara att ta sig igenom det här nu och sedan försöka sova några timmar innan man ska upp vid 6 imorgon. Önska mig lycka till, jag kommer verkligen behöva det!
 
Gotta studyy Study hard and hop

"I seem to have loved you in numberless forms, numberless times, in life after life, in age after age forever."

 
 

Success is the ability to go from failure to failure without losing your enthusiasm.

Dessa två dagar alltså.. var ska man börja. Har som jag skrivit tidigare varit väldigt väldigt stressad. Inför gårdagen hade jag många saker jag skulle hinna klart med så snabbt som möjligt. Inte glömma en kursbok som en kompis skulle låna, gå och hämta ut mina tentor, gå och skriva under ett papper för laborationen, prata med syv om studieintyg och sist men inte minst verkligen ta tag i plugget. De första tre sakerna gick det hyffsat med, men när jag skulle gå och prata med syv så jobbade hon tydligen inte på onsdagar, och att ta tag i plugget gick då verkligen inte heller. Dessutom fick jag ett nytt problem vid kursregistreringen då jag har tenta samma dag som klassen har ett obligatoriskt moment, så det fick jag ta tag i när jag kom hem och maila kursanvarige för att kunna lösa problemet. Ja gud ja, i full gånng hela dagen.
 
Då jag inte fick tag i syv igår, åkte jag idag och hämtade mitt studieintyg. Annars har jag verkligen inte gjort något vettigt mer idag och tycker faktiskt nu att jag får skylla mig själv som känner mig stressad! Jag tar ju inte tag i någonting! Inte plugget, inte träningen.. sitter bara och är hur lat som helst, illa! Träningen kan jag iofs inte ta tag i då jag fortfarande är sjuk, men jag måste verkligen plugga då jag har tenta i överimorgon! Usch och fy, bäst att börja nu på en gång!!
 
This is soooo me😒

Ny vårlig design

Som ni ser (om ni inte gör det, uppdatera sidan) så har jag ändrat i designen lite. Själva upplägget och hela bloggdesignen är densamma, dock ändrade jag färgerna lite samt headern som jag gjorde själv. Tröttnade på det svart-vita temat och tyckte att det passade bra med lite färger nu när våren är på väg också! Ändrade även stil och typsnitt på rubrikerna och gjorde själva bloggtexten lite större också. Överlag är jag nöjd, headern känns dock lite sådär. Vad tycker ni? Vill gärna höra era åsikter!
 

Ett snabbt inlägg

Står just nu och väntar på bussen på väg till universitetet. Är så sjukt stressad och har så många saker att ta hand om och det är för tillfället så rörigt i huvudet. Därav inga inlägg igår bland annat. Mer om det senare dock, mer om den nya designen också och ska även berätta lite om jag gjorde igår osv. Hörs sen! 


Make today amazing

Dagen började väldigt bra med att jag fick prata med den jag älskar mest. Satt och pratade om allt möjligt i över en timme och sedan var det bara att ta sig upp och göra frukost. Gjordet det och satt sedan och slappade framför Sleepy Hollow som är en serie jag kan lägga till mina favoritserier. Helt beroendeframkallande och en jag rekommenderar starkt. Däremellan ringde jag även det där viktiga samtalet som jag skrev om igår också, och det gick bra som tur är. Nu är det bara att fixa några papper från universitet och skicka in, sedan är allt klart. Så, som sagt flöt dagen på väldigt bra, även om jag inte pluggade något, vilket jag borde ha gjort då lördag närmar sig med stormsteg! Efter det var det att packa väskan, göra sig i ordning och åka hem till mig, där jag är nu. Sitter och äter kvällsmat bestående av flingor och mjölk då jag vatt sugen på det, och ska förhoppningsvis ta tag i lite plugg. Lite är bättre än inget iaf. Annars blir det att lägga sig tidig då jag börjar 9 imorgon. Första dagen på länge i skolan och mycket som ska tas tag i!
Make today amaizing

Ny vecka, nya tag, nya möjligheter

Nja, inte riktigt. Psykiskt är det fortfarande helg för mig, och det är inte så bra. Vaknade igår jättesjuk så struntade i både plugg och träning och idag blev det samma då jag fortfarande är sjuk och inte kunnat ta tag i någonting. Hoppas det blir lite bättre till imorgon då jag måste åka hem till mig igen eftersom det är ny kurs och obligatorisk närvaro på onsdag. Måste dock ta hand om ett viktigt samtal imorgon innan jag åker och hoppas på det bästa! Lite nervös inför det faktiskt. Återkommer om det och hur det gick! Men som sagt, har inte kunnat göra något vettigt dessa två dagar, bara legat i sängen och tittat på serie, och känner mig nu lat och efter. Hoppas som sagt på förbättringar imorgon och lite goda nyheter!
 
:)

Fotografering del 2

 
 
 
 

Dagens lunch

Falukorv med grönsaker och broccoli. Har mycket grönsaker och mindre kött och därmed blir jag mätt på lite kalorier. Och mätt blir man vill jag lova! 
 

Godmorgon!

Dagens frukost; 2 kokta ägg, 1 tomat, en halv citron och te. Gott! 


Fotografering

Jag har alltid älskat att fotografera. Det är nog min största hobby. Har alltid älskat att fotografera naturen särskilt då jag tycker att det finns så mycket fint man kan fånga på bild. Att få till den där rätta vinkeln och få till en magisk bild, jag älskar det. Tyvärr har jag inte tid till det med all plugg jag har och kommer inte få det så länge jag pluggar. Dessutom har jag inget systemkamera för tillfället och inget bra redigeringsprogram. Har alltid fotat med mobilen och redigerat i vanlig redigeringsapp. Detta kan dock lätt fixas så länge jag får tiden, och kommer förhoppningsvis att skaffa det i framtiden! Här ser ni iaf några bilder jag har tagit.
 
 
 
 
 
Kan komma med mer bilder sen!

It's like I don't even know you anymore.


Seeega lördag

Det har verkligen varit en seg dag idag. Inte att tiden gått sakta, men jag har haft tråkigt i allt jag gjort typ och har dragit ut på att göra klart saker tex. Ett exempel är plugget, jag kunde ha gjort klart det på max 3 timmar, jag blev istället klar efter 6 timmar.. suttit och spelat candy crush under tiden för att jag har haft så tråkigt haha. Annars har jag inte gjort något annat vettigt än det. Förbrett vattnet som jag skrivit om i förra inlägget och sen som sagt ''pluggat''. Någon träning blev inte av idag heller. Lyckades ta mig igenom uppvärmningen men längre än så kom jag inte då jag åter igen känner mig sjuk och vill inte att det ska bli värre eftersom jag har tenta snart.
 
Blir nog att ta det lugnt resten av kvällen, titta på någon serie och invänta melodifestivalen (som jag egentligen inte är så förtjust i). Men det finns inget annat att göra/titta på, så kanske lika gärna att titta på mello ändå. Hur har er dag varit?
 
Go back to bed

Sassy water for flat belly diet

 
 
Vatten för en platt mage
2 liter vatten
1 tesked färsk nermald ingefära
1 skivad medium gurka
1 skivad medium citron
12 blad grönmynta
 
Gör såhär:
Mät upp 2 liter vatten och blanda ner alla ingredienser.
Låt stå i kylen till nästa dag.
Drick vattnet vid flera tillfällen under dagen. Drick all vatten till slutet av dagen för bästa resultat.


RSS 2.0